Abonneer je gratis op Techzine!

Het Engelse Candella Software heeft een aantal nieuwe feiten bekend gemaakt omtrent het nieuwe benchmarkprogramma dat het bedrijf ontwikkelt. Tot nu toe bleef het programma wat op de achtergrond.

De software zal onder de naam Rydermark uitgebracht worden en wil een heuse concurrent worden voor 3DMark. In tegenstelling tot het populaire benchmarkprogramma maakt Rydermark geen gebruik van een virtuele toekomstige engine. Het neemt de textures en engine die voor een echt spel zullen verschijnen. Op die manier zou men veel gemakkelijker kunnen vergelijken. Voor Rydermark is wel een zware computer benodigd, een dual-core processor en een videokaart 512 MB, die DirectX 9 shader model 3.0 aankan zou minimaal nodig zijn om het programma te draaien.

Een belangrijke vraag blijft natuurlijk of Rydermark een plaats zal kunnen innemen in de benchmarkwereld. Inmiddels is 3DMark een standaard geworden, waardoor dit zeer moeilijk zal worden. Ook door de hoge systeemeisen zal slechts een kleine doelgroep kunnen bereikt worden.