Abonneer je gratis op Techzine!

Logitech heeft een nieuwe laptopstandaard met een geïntegreerd toetsenbord op de markt gebracht. Daardoor hebben laptopgebruikers het gemak van een groot toetsenbord en staat het laptopscherm netjes op ooghoogte.

Dockingstations voor laptops zijn in veel kantoren al gemeengoed, maar de meeste mensen hebben thuis niet de beschikking over een dergelijk apparaat. Daar komt bij dat de meeste dockingstations niet echt op te bergen zijn. De nieuwe Alto laptopstandaard van Logitech is echter uit te klappen als een boek en meet ingeklapt 23,7cm bij 42,8cm bij 3,6cm.


Een ander voordeel van de Alto is dat hij compatible is met heel veel laptopmerken. Middels een USB kabel kan de Alto aan een laptop gekoppeld worden. De gebruiker hoeft overigens geen USB poorten in te leveren, want de Alto is ook voorzien van drie USB poorten. Kabels van randapparatuur die aangesloten worden op de Alto kunnen weggewerkt worden via het kabelmanagementsysteem.

Als de Alto is uitgeklapt verschijnt er dus aan de ene zijde een volledig toetsenbord en aan de andere zijde een schuine standaard waar de laptop op geplaatst kan worden. Het toetsenbord is voorzien van de standaard sneltoetsen, die we kennen van de vele andere multimediatoetsenborden. De Alto is begin december in Nederland verkrijgbaar en heeft een adviesprijs van 99 euro.