Abonneer je gratis op Techzine!

De Verenigde Staten en Japan gingen ons al voor. Daar is de lancering van de Wii al geweest en daar waren ze meteen de 1e dag volledig uitverkocht. Vandaag was de officiële lancering in Europa en in Nederland waren ze al uitverkocht voordat de winkels open waren.

Veel mensen hebben een zogenaamde pre order gedaan in de hoop meteen in het bezit te komen van een Nintendo Wii. Echter zijn er meer pre orders dan beschikbare Wii’s. Iedereen die dus in de planning had om 25 winkels af te gaan in de hoop dat ze er ergens nog één hebben heeft simpelweg gewoon pech.

Nintendo beweerd nog nooit zoveel consoles te hebben geproduceerd voor een lancering dus ze hebben in elk geval weer wat eigen records verbroken. Veel grote winkelketens in Nederland hebben zich trouwens niet aan de afspraak gehouden en zijn afgelopen woensdag of donderdag al begonnen met de verkoop van de Wii aan alle pre order klanten.

De Nintendo Wii kost slechts 249 euro. In vergelijking met de andere nieuwe consoles de goedkoopste. XBox 360 kost 299 euro en de Playstation 3 die in Maart gelanceerd wordt gaat vanaf 499 euro over de toonbank. Je krijgt voor 249 euro een Wii-remote (controller/afstandbediening), de Nunchuk, een sensorbar om je bewegingen te meten, Wii Sports en natuurlijk de Wii zelf.