Abonneer je gratis op Techzine!

Nintendo heeft sinds de launch van de Nintendo Wii flink wat klachten over de Wii-strap gekregen die je aan je WiiMote kunt bevestigen. Bij verschillende gamers is de WiiMote al tegen de beeldbuis van hun televisies gegooid met een lelijke barst als gevolg. Het lijkt er nu op dat Nintendo hier eindelijk wat aangedaan heeft.

Nintendo heeft enkele dagen geleden al een website op gezet om een aantal tips te geven over veilig gebruik van de controller. Verder liet het bedrijf weten met een veiligheidsgids te komen, om zich op die manier in te dekken tegen mogelijke aanklachten. Nintendo lijkt nu echter in het geheel de Wii-strap veranderd te hebben.

Nintendo heeft besloten de WiiMote te gaan uitrusten met een dikkere strap waardoor de kans dat je WiiMote uit je handen door de televisie vliegt eigenlijk voorbij moet zijn. Voorals nog zijn deze nieuwe WiiMotes met de verstrekte straps alleen nog maar in Australië verkrijgbaar en moeten ze het daar bij het complete Wii pakket nog wel gewoon met de minder sterke Wii-straps doen.

Hoelang het nog duurt voordat de nieuwe WiiMotes met een sterkere Wii-strap in de rest van de wereld beschikbaar zijn is nog niet bekend.

[center]De verbeterde Wii-Strap en de breekbare uitvoering ervan.[/center]