EA en Paramount kondigen vandaag twee nieuwe versies van The Godfather aan: The Godfather The Don’s Edition voor de PlayStation 3 en The Godfather Blackhand Edition voor de Nintendo Wii. The Godfather The Don’s Edition bevat The Corleone Expansion Pack met nieuwe gameplay en missies, terwijl The Godfather Blackhand Edition een verbeterd vechtsysteem heeft dankzij de bewegingsgevoelige Blackhand-besturing. De volledig interactieve vrije spelwerelden zijn gebaseerd op de filmklassieker van Paramount Pictures en het veelgeprezen boek van Mario Puzo. De games liggen in maart 2007 in de winkels.

In The Godfather The Don’s Edition voor de PlayStation 3 en The Godfather Blackhand Edition voor de Nintendo Wii klim je op nieuwe manieren op van soldaat tot Don, terwijl je je macht in de straten van New York vergroot. Volg een carrière als uitvoerder of oplichter, ieder met hun unieke kwaliteiten en vaardigheden. Je kunt nu bepaalde personen uithoren over corrupte agenten, twee vernieuwde compounds van rivaliserende families uitschakelen, vijf nieuwe huurmoorden uitvoeren en grotere doodseskaders inschakelen als je in de problemen komt. Bovendien bevat The Godfather The Don’s Edition een nieuw haven- en spoorweggebied dat je kunt verkennen en uitbuiten. De weg naar de top van La Cosa Nostra is bezaaid met nieuwe spanningen en intriges.

The Godfather The Don’s Edition benut de uitgebreide functionaliteit van de SIXAXIS controller voor PlayStation 3 . Zo kun je nu met de controller slaan om je tegenstanders af te ranselen. In The Godfather Blackhand Edition zorgen de Wii-afstandsbediening en de Nunchuck voor een verbeterde en superintuïtieve Blackhand-besturing: maak bewegingen om flink op je tegenstanders in te beuken of richt op het scherm met de Wii-afstandsbediening om nauwkeurig te schieten.