Abonneer je gratis op Techzine!

Wanneer je eind volgende maand nog steeds gebruikmaakt van de bètaversie van Windows Vista, zul je volgende maand opeens ontdekken dat Microsoft je gaat proberen te dwingen je versie te upgraden naar de betaalde versie.

De softwaregigant heeft er namelijk voor gezorgd dat alle gebruikers van de bètaversie na 31 mei iets leuks mee gaan maken. Na die dag is het zo dat je besturingssysteem iedere twee uur zal gaan rebooten. Normaal gesproken is het zo dat wanneer je systeem gaat rebooten je eerst van alle geopende programma’s de melding krijgt alles op te slaan. Echter gebeurt het deze keer niet, Microsoft heeft er nou voor gezorgd dat er niets opgeslagen wordt, en de computer gewoon spontaan reboot. De softwaregigant heeft dus ook niet een mogelijkheid ingebouwd om een afgeslankte versie te blijven gebruiken zoals dit bij Office 2007 wel het geval is.

De bedoeling van Microsoft, buiten proberen de mensen te overtuigen dat ze de betaalde versie moeten aanschaffen, is ervoor te zorgen dat de gebruikers nog de mogelijkheid hebben om data van de computer af te halen. De gebruiker krijgt dan telkens twee uur de tijd om data van de computer af te halen. Deze tijd is dus eigenlijk niet meer bedoeld om de computer normaal te gebruiken.