Abonneer je gratis op Techzine!

Veel fans van de digitale media kijken er naar uit dat zij de mogelijkheid krijgen om muziek en video van computers door het gehele netwerk af te kunnen spelen vanaf één locatie.

Een aantal producten, waaronder de Apple TV, voldoen al aan deze eisen. Via Apple TV is het namelijk mogelijk om video en muziek vanaf een computer te streamen naar de televisie om alles op een groter scherm te kunnen bekijken. Afgelopen week hebben DivX en D-Link een overeenkomst ondertekend voor de eerste DivX Connected apparatuur.

DivX Connected biedt min of meer dezelfde functies aan als Apple TV, dit zijn onder andere het streamen van video, muziek en foto’s van de PC naar de TV. Het grote verschil tussen beide is echter dat DivX Connected ervoor zorgt dat de overdracht van de bestanden bestaat uit beeld in HD-kwaliteit.

Het apparaat geeft de gebruikers de mogelijkheid om via een afstandsbediening HD video’s, foto’s en muziek aan te bieden die direct via het netwerk op de TV uitgezonden wordt.
DivX heeft in juni nog een bètatest geopend voor haar GejBox. De bèta versie van de GejBox beschikte over HDMI, S-video, composiet, SCART, een optische en coxiale digitale audio aansluiting en zowel een bedrade als draadloze internetmogelijkheid. De nieuwe D-Link DSM-330 DivX Connected HD mediaspeler is in feite vergelijkbaar met de GejBox van DivX.

Verwacht wordt dat de verkoop van dit apparaat in het vierde kwartaal van 2007 zal starten in het Verenigd Koninkrijk, in Duitsland en in Frankrijk. Tegen welke prijs de DSM-330 verkocht zal worden is nog niet bekend.