min

Tags in dit artikel

,

Al langer zijn er mensen op zoek naar een alternatief voor het internet. NetAlter Software, een IT-bedrijf uit India, zegt een alternatief gevonden te hebben. Volgens NetAlter is dit alternatief spam- en virusvrij.

Er wordt hiervoor gebruik gemaakt van een p2p-systeem dat geen gebruik maakt van domeinnamen. NetAlter beweert dat dit systeem een veiliger, betrouwbaarder, spam- en virusvrij netwerk kan bieden voor particulieren en bedrijven. Het patent voor dit systeem is al aangevraagd en binnenkort zal de NetAlter Multi Role Active Service Browser wereldwijd gratis beschikbaar zijn.

Het ‘alternatieve internet’ werkt volgens het p2p-principe. Gebruikers kunnen ook hun eigen mininetwerk maken voor persoonlijke of zakelijke doeleinden. In het netwerk kunnen gebruikers communiceren via hun PC met een p2p-netwerk. Ze krijgen de mogelijkheid gebruik te maken van e-mail, filesharing en instant messaging.

De woordvoerder van NetAlter meldt, "Gebruikers hoeven niet meer bang te zijn dat hun persoonlijke en financiële informatie gehackt of misbruikt wordt omdat de NetAlter-browser niet-geautoriseerde programma’s niet toestaat om op te starten. De browser beschermt ook de intellectuele eigendommen van contentaanbieders en applicaties. Waar je ook bent, door simpel de NetAlter-browser op de pc te installeren, kun je content op het netwerk publiceren zonder een domeinnaam of een webserver te hebben."

Voor meer informatie kun je terecht op de website van NetAlter of de pagina van de NetAlter Multi Role Active Server Browser.