In oktober van dit jaar zal Belkin als eerste fabrikant een router op de markt brengen met geïntegreerd display. Vooral Belgen zullen deze router kunnen smaken: een functie om je verbruik in de gaten te houden is ingebouwd.

De display zal meer dan alleen het dataverkeer tonen: ook het aantal draadloze clients, de up- en downstream snelheid en configuratietools zijn beschikbaar op de router. Ook het draadloos netwerk uitzetten met één druk op de knop is een optie. De router maakt gebruik van 802.11n draft 2.0-technologie.

De N1 Vision-router is inmiddels al verkrijgbaar in Amerika, waar hij nogal lauwtjes werd onthaald door reviewers. Zo zou de prestatie van het apparaat nogal tegenvallen en ook de prijs van het apparaat is niet mis: zo’n 200 dollar. Wij mogen het apparaat eind oktober of begin november 2007 in de winkelrekken verwachten. Tegen die datum zal de router ook voorzien zijn van een Nederlandstalige interface. Hopelijk zijn tegen dan enkele verbeteringen aan het apparaat aangebracht.