Abonneer je gratis op Techzine!

Een blogger bij Microsoft heeft een update gelekt voor Office Mobile. De update behoorde pas over een paar weken uitgebracht te worden. De update zorgt ervoor dat gebruikers documenten afkomstig uit Office 2007, met een DOCX extensie kunnen lezen.

Jason Langridge, lid van de Windows Mobile Group in Engeland, had een artikel geschreven over de update. Hier had hij een download link bij gedaan. Volgens Microsoft was het echter de bedoeling dat deze niet gepubliceerd werd. De update was alleen voor werknemers intern bedoeld. De echte versie zou pas over twee weken het daglicht zien.

De DOCX extensie is gebaseerd op Open XML en wordt gebruikt in Office 2007. De update moet ervoor zorgen dat het mogelijk is bestanden met een Office 2007 extensie, niet alleen DOCX, te lezen en te wijzigen.

Windows Mobile 6 kwam dit jaar uit. Het is enigszins opmerkelijk dat er toen geen support voor Office 2007 is meegeleverd. De gebruiker kon, ondanks dat Microsoft niks had gemaakt, hiervoor toch de bestanden openen. Ze moest hier third-party software voor gebruiken zoals DataViz. De update moet het overigens ook mogelijk gaan maken om ZIP bestanden te openen.