Abonneer je gratis op Techzine!

Mozilla heeft via haar weblog aangegeven dat er een mobiele browser van Firefox in de maak is. De mobiele browser zal in ieder geval niet veel verschillen met de huidige desktop versie, zo zal de browser onder andere de gebruikersinterface XUL van Mozilla ondersteunen.

Firefox is momenteel de meest gebruikte open source browser, met ruim honderd miljoen gebruikers over de hele wereld is de marktaandeel van Firefox dus ook erg hoog. Dit succes willen ze nu uitbreiden naar de mobiele markt. Door de toenemende groei van het gebruik van de draagbare internetbrowser heeft dit ook de interesse gewekt van Mozilla.

Mozilla heeft met Minimo al eerder een webbrowser uitgebracht voor de mobiele markt. Deze was een uitgedunde versie van Firefox, maar een echt succes was het niet te noemen. Nu Firefox in zicht komt, hebben de makers ook al aangegeven niet de intentie te hebben om verder te gaan met Minimo.

Firefox krijgt op de mobiele markt wederom te maken met de concurrerende browsers van Microsoft, Opera en Apple. Wanneer de mobiele versie van Firefox verschijnt is nog onduidelijk, de makers hebben in ieder geval aangegeven dat dit niet voor 2008 zal gaan gebeuren.