min

Tags in dit artikel

,

Youtube gaat het in de toekomst amateurfilmers betalen voor de filmpjes die ze online zetten. Het gaat om een deel de advertentieopbrengst die de filmpjes van de amateurfilmer oplevert.

Dit aanbod geldt echter niet voor iedereen. Alleen gebruikers uit Amerika en Canada kunnen zich op dit moment opgeven. Dan moet de gebruiker een strenge selectie ondergaan om te kijken of zijn filmpjes wel genoeg opbrengen. Indien dit het geval is zal hij worden geaccepteerd en deelt hij vervolgens in de advertentieopbrengsten van zijn filmpjes.

Deze manier van werken is niet nieuw. Het was op Youtube voor grote mediabedrijven en onafhankelijke filmmakers al mogelijk om op deze manier geld te verdienen. Op de concurrerende websites Metacafe en Revver is het voor gebruikers al langer mogelijk om zo geld te verdienen aan hun eigen filmpjes.

Hoeveel geld dit de geaccepteerde amateurfilmers op zal brengen is nog onduidelijk. Een voorwaarde is wel dat de beelden geen auteursrechtelijk beschermd materiaal bevatten.