Abonneer je gratis op Techzine!

Waar Intel-CEO Paul Otellini over het algemeen minder openhartig is dan zijn Microsoft collega Steve Ballmer, waren er toch wat verrassende uitspraken over Windows Vista tijdens een vragenrondje tegenover een groep journalisten tijdens de Consumer Electronics Show te Las Vegas.

Waar tijdens de keynote speech van Bill Gates de onthulling kwam dat er meer dan 100 miljoen mensen Windows Vista gebruiken waren de reporters geinteresseerd of Intel onder de indruk was van het nieuwste besturingssysteem van Microsoft. Heeft het OS zoveel impact gehad na vijf jaar ontwikkeling?

Voordat de vraag helemaal gesteld was schudde Otellini al zijn hoofd. "Nee, we gaan niet discussiëren over Windows Vista."

Dit antwoord was des te vreemder omdat Otellini vrij openhartig de rest van de vragen had beantwoord. Was dit een voorteken dat Intel absoluut niet tevreden is over Vista? "We denken zeker dat Vista een superieur OS is, maar na vijf jaar ontwikkeling hadden we gehoopt dat het meer impact zou hebben wat betreft de verkopen van computer upgrades", was het enige wat Otellini er over kwijt wilde.

Misschien dat hij liever over de ontwikkelingen bij Apple wou praten. Waar zij elke achttien maanden een upgrade uitrollen (tegenover het jarenlange proces bij Microsoft), reageerde hij dat hij van Gates eerder op de CES had gehoord dat er nog één grote Windows-upgrade gaat komen. "Als dat waar is, zou ik liever hebben dat ze wat sneller gingen om de vooruitgang in silicon-technologie bij te benen."