Abonneer je gratis op Techzine!

TomTom, ’s werelds grootste leverancier van draagbare navigatieoplossingen, heeft vandaag aangekondigd dat hun Map Share-programma waarmee gebruikers zelf kaartwijzigingen mee kunnen aanbrengen, inmiddels één miljoen veranderingen heeft ontvangen.

Deze mijlpaal is in een korte tijd, vanaf 1 juli 2007, bereikt en is door 500.000 gebruikers samengesteld. TomTom Map Share zorgt ervoor dat bestuurders altijd over de meest accurate en up-to-date kaarten beschikken.

"Wij zijn blij te zien dat er door onze gebruikers community zo intensief gebruik wordt gemaakt van TomTom Map Share," zegt Harold Goddijn, CEO van TomTom.

"Wegennetwerken veranderen elke dag en vaak ook onverwachts. Daardoor was het niet mogelijk om kaarten aan te bieden die actueel genoeg waren om te voldoen aan de wensen van gebruikers. Nu kunnen gebruikers echter gemakkelijk en direct hun eigen kaarten op hun navigatiesysteem verbeteren. En nog belangrijker, onze gebruikers kunnen alle wijzigingen die gemaakt zijn door anderen gratis ontvangen en op die manier profiteren van elkaars kennis van het lokale wegennetwerk".

Goddijn gaat nog verder; "Hoe vaker TomTom-gebruikers hun systeem op TomTom HOME aansluiten, hoe actueler hun kaarten zullen zijn. TomTom is de enige aanbieder van navigatieoplossingen die consumenten deze unieke en effectieve oplossing aanbiedt."

Van de één miljoen geuploade kaartverbeteringen kon ongeveer tweederde meteen aangepast worden. De rest is naar het TomTom ontwikkelingsteam gestuurd dat zich bezighoudt met het herstellen van fouten, of naar de kaartproducent voor verder onderzoek.