Abonneer je gratis op Techzine!

Epic en Microsoft hebben gisteren officieel het tweede deel van Gears of War aangekondigd. Dat de sequel er zou komen was voor velen al geen verrassing, gezien het grote succes van het eerste deel.

Tijdens de Game Developers Conference lieten beide partijen maar weinig los over de details rond Gears of War 2, het enige dat de aanwezigen te zien kregen was een teaserfilmpje met daarin een schaduwachtig figuurtje.

Wel duidelijk is dat Gears of War 2 in november uit gaat komen, rond de feestdagenperiode. Daarmee is meteen duidelijk dat het een zeer belangrijke titel voor Microsoft is in de strijd met Nintendo en Sony. Het eerste deel ging drie miljoen keer over de toonbank in de eerste tien weken en gaf ook een flinke impuls aan de Xbox 360 hardwareverkopen. Het zal dan ook geen verrassing zijn dat alleen Xbox 360 eigenaren rond de kerst kunnen genieten van Gears of War 2.

Tijdens de persconferentie liet Epic ook nog de nieuwe Unreal Engine 3 zien, waarin verbeteringen zijn doorgevoerd op het gebied van belichting, schaduwen en vloeistof- en vernietigingseffecten. Verwachting is dat deze features ook toegepast zullen worden op Gears of War 2.