min

Tags in dit artikel

, , ,

Het is alweer een tijdje geleden dat de mp3-speler voor het eerst gelanceerd werd en dat blijkt ook wel uit de leeftijd van het apparaat, want in deze maand zal het product tien jaar oud worden. De mp3-speler werd namelijk voor het eerst gepresenteerd op de CeBIT in 1998.

De allereerste mp3-speler was de MPMan F10. Deze mp3-speler beschikte toen over een totaal geheugen van 32 Megabyte en er was ook nog een relatief klein lcd-schermpje aanwezig om de nodige informatie te tonen over de muziek die werd afgespeeld.

Veel mensen denken echter dat de Rio PMP300 er eerder was dan de MPMan F10, maar dat is niet waar. Dit komt wellicht door het feit dat de Rio PMP300 veel populairder werd dan de MPMan F10.

Na de MPMan F10 kwam er een MPMan F20 op de markt en deze had de mogelijkheid tot een iets groter geheugen, maar dan moest je wel beschikken over een 3.3 volt SmartMedia-kaart. Daardoor was het mogelijk om je geheugen uit te breiden naar 64 Megabyte. Nu gebruiken we vaak de USB-standaard om verbinding te maken met de computer, maar de MPMan F20 deed dit nog via de parallelle poort.