Abonneer je gratis op Techzine!

OCZ heeft onlangs een nieuwe SATA II SSD-drive op de markt gebracht. Deze schijf, met een fysieke grootte van 2,5 inch moet een alternatief gaan worden voor de normale harde schijven.

Deze SATA II-schijf is een ideale oplossing voor mobiele high-end laptops, welke een energiezuinig karakter hebben. Volgens fabrikant OCZ biedt deze schijf zeer snelle toegangstijden in combinatie met een prima betrouwbaarheid.

De nieuwe schijven hebben een capaciteit van 32 en 64GB en een leessnelheid van 120 en een schrijfsnelheid van zo rond de 100 MB per seconde. Tevens weegt het geheel maar 77 gram.

OCZ hoopt op deze manier zakelijke gebruikers aan te spreken die van een laptop een lang uithoudingsvermogen verwachten wanneer deze mobiel gebruikt wordt, in combinatie met een stuk betrouwbaarheid.

Aangezien SSD-drives geen bewegende delen bevatten en deze specifieke schijf een MTBF van twee miljoen uur zou moeten hebben zou dit bij moeten dragen aan een langere levensduur. Helaas heeft OCZ niet zoveel vertrouwen in het product dat ze er langer dan een jaar garantie op durven geven.