Abonneer je gratis op Techzine!

Activision heeft een Amerikaanse rechter gevraagd om te verklaren dat haar spel ‘Guitar Hero’ geen inbreuk maakt op patenten die het bezit zijn van gitaarmaker Gibson.

Een patent in handen van Gibson, gedateerd uit 1999, laat een virtual-reality apparaat zien dat een koptelefoon met speakers heeft waarin deelname aan een concert gesimuleerd werd.

Gibson eist van Activision dat het stopt met de verkoop van het populaire spel ‘Guitar Hero’ dat al enige tijd verkrijgbaar is. Activision is niet van plan dit te doen. Ze zijn van mening dat ze geen inbreuk maken op het patent van Gibson, en daarom ook geen licentie nodig hebben.

"We zijn het niet eens met de toepasbaarheid van het patent en wensen juridische duidelijkheid hierover", aldus George Rose, raadsman van Activision.

Het geschil begon in januari, toen Gibson een brief stuurde waarin het Activision beschuldigde van inbreuk op hun patent genaamd "System and Method for Generating and Controlling a Simulated Musical Concert Experience".

Alle versies van ‘Guitar Hero’ hebben Activision geen windeieren gelegd. De winst van het bedrijf steeg aan het einde van 2007 met 90 procent, mede dankzij de goede verkopen van ‘Guitar Hero’.