Abonneer je gratis op Techzine!

Volgens Tech ARP gaat Microsoft het derde Service Pack voor XP in april uitgeven.
De uitgave vindt plaats in twee fases, die door Microsoft ‘waves’ worden genoemd. Eerder gaf de software-reus nog aan dat de lancering van SP3 in drie fases zou geschieden.

Na de eerste wave, die voor midden april gepland staat, zal het Service Pack beschikbaar zijn in de talen Chinees, Engels, Frans, Duits, Japans, Koreaans en Spaans. De overige talen, waaronder het Nederlands, staan gepland voor de tweede wave die ongeveer 21 dagen later plaatsvindt. Het Service Pack bevat alle updates sinds de uitgave van Service Pack 2 in augustus 2004.

Afgelopen dinsdag stelde Microsoft het eerste Service Pack voor Windows Vista, dat ook in fases uitgerold wordt, al beschikbaar. Op dit moment is het Service Pack verkrijgbaar in een beperkt aantal talen. Later volgen de andere talen.

Hieronder een overzicht van de uitrol van XP SP3 in fases (waves):

Wave Talen Geplande release
1 Chinees, Engels, Frans, Duits, Japans, Koreaans en Spaans. Tweede helft april 2008.
2 Arabisch, Chinees (Hong Kong), Chinees (Traditioneel), Deens, Fins, Grieks, Hebreeuws, Hongaars, Italiaans, Nederlands, Noorweegs, Pools, Portugees (Braziliaans), Portugees (Portugal), Russisch, Tsjechisch, Turks en Zweeds. Ongeveer 21 dagen na wave 1.