min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Dat sommige dieven niet al te slim zijn is al langer bekend. Maar dat sommigen zo dom zijn om gestolen waar, wat afkomstig is van het hoofdkantoor van Marktplaats, zelf aan te bieden op de veilingssite is wel te brutaal voor woorden. Toch is het onlangs gebeurd.

Politiewoordvoerder Leo Dortland, van het korps Flevoland, kon er in ieder geval wel om lachen. "Het is een bizarre wending in deze zaak. Op 7 maart werd bij het bedrijf in Emmeloord ingebroken. Daarbij werden onder meer zes laptops gestolen. Nadat er aangifte was gedaan is het inbraakteam van ons korps ermee aan de slag gegaan."

Niet alleen de politie ging op zoek naar de verdwenen spullen, want afgelopen week vond het team van Markplaats enige ontvreemde artikelen op de site van het bedrijf.

"We werden getipt en een rechercheur van ons deed zich daarna voor als potentiële koper en maakte een afspraak om de laptops te komen bekijken. Hij moest zich daarvoor op een adres in Amsterdam melden", vertelt Dortland. "Daar aangekomen bleek het inderdaad te gaan om de gezochte spullen en de aanbieder, een 21-jarige Amsterdammer, kon direct worden aangehouden."