min

Tags in dit artikel

, ,

Volgens Gene Munster, analist van Pipar Jaffrays, werkt Apple aan nieuwe Macs zonder toetsenbord, maar met uitgebreide multi-touch-mogelijkheden. Hij verwacht deze niet voor 2010 te zien.

Volgens de analist is Apple op dit moment al uitgebreid de multi-touch-functionaliteit aan het implementeren. De reden waarom dit niet voor 2010 doorgevoerd kan worden is volgens Munster vanwege de uitgebreide software-ondersteuning die nog ontwikkeld moet worden.

Door eerdere patentaanvragen onthulde Apple al veel van haar plannen voor multi-touch op de Mac. Volledige multi-touch werd tot nu toe alleen toegepast op de iPhone en de iPod Touch. De MacBook Air en MacBook Pro zijn voorzien van een multi-touch trackpad wat dezelfde mogelijkheden als de iPhone kent.

Hiermee lijkt Apple inderdaad multi-touch te gaan omarmen. Munster stelt dat hij uit verschillende bronnen vernomen heeft dat Apple de functionaliteit al uitgebreid aan het testen is. Mogelijk komt het bedrijf uit Cupertino tijdens de Worldwide Developers Conference in juni al met een klein voorproefje.