2min

Tags in dit artikel

, ,

Intel is van plan om binnenkort haar nieuwe processor in de E8xxx-lijn te gaan introduceren, namelijk de E8600. Deze processor kan vergeleken worden met de E8400 en de E8500, maar het grote verschil is het verschil in kloksnelheid.

De E8600 zal gaan draaien op een kloksnelheid van 3,33 GHz en daarmee doet Intel nog een schepje bovenop de E8500 die op een kloksnelheid draait van 3,16 GHz. Ook zal de E8600 beschikken over een cache van zes MB. De E8600 zal dus ook de snelste processor gaan worden binnen de Core 2-architectuur van Intel.

De kloksnelheden van processors zijn bij Intel gedaald toen men van de Pentium-architectuur overstapte naar de Core 2-architectuur. Het lijkt er echter op dat daar verandering in gaat komen, want de kloksnelheden bij Intel’s huidige processoren gaan beetje bij beetje omhoog. Een kloksnelheid van 3,2 GHz op een processor die gebruikmaakt van de Core 2-architectuur werd namelijk eerst als een soort "bovengrens" gezien.

Eerst zei Intel dat het niet al te veel moeite kostte om snellere processoren te produceren, maar het was volgens Intel niet nodig. De concurrentie die van AMD moest komen bleef op dat moment achter volgens Intel. Het lijkt er nu echter op dat Intel daar anders over is gaan denken en dat resulteert in steeds snellere processoren die geproduceerd worden door het bedrijf.

De E8600 zal waarschijnlijk in het derde kwartaal van dit jaar gelanceerd worden en voor de bulk-versie moet een bedrag betaald worden van 266 dollar. De prijzen van de E8400 en E8500 zullen ook gaan dalen, wanneer de E8600 zijn intrede zal gaan doen.