min

Tags in dit artikel

, , , ,

Microsoft waarschuwt dat Internet Explorer 8 beta 1 niet verwijderd kan worden wanneer SP3 geïnstalleerd wordt terwijl deze browser al geïnstalleerd staat. Volgens Microsoft moet deze eerst verwijderd worden.


Microsoft plaatste die waarschuwing op zijn weblog. Wanneer men deze bèta geinstalleerd heeft, raadt Microsoft aan deze eerst te verwijderen. Vervolgens kan de gebruiker het nieuwe Service Pack installeren, daarna kan de bèta van Internet Explorer 8 gewoon weer geïnstalleerd worden. Deze tussenstap is benodigd, anders kan de bèta niet meer van het systeem verwijderd worden.

Ook het downgraden van versie 7 naar versie 6 is een probleem. "Als je ervoor kiest om XP SP3 te installeren, dan blijft na afronding van de installatie Internet Explorer 7 achter op je systeem", schrijft IE-programmamanager Jane Maliouta. "Je voorkeuren blijven behouden. Het zal echter niet mogelijk zijn om IE7 te verwijderen." Als men toch terug wil is het nodig eerst het Service Pack en IE7 te verwijderen. Daarna kan in IE6 het Service Pack weer gedownload worden.

Microsoft heeft er bewust voor gekozen om die downgrade niet toe te staan. Het nieuwe Service Pack zorgt namelijk voor dingen die specifiek werken op Internet Explorer 7 en hoger, dan dekt je IE6 de hele lading niet.