min

Tags in dit artikel

, ,

Insiders beweren dat Sony momenteel een PlayStation Phone in ontwikkeling hebben. De mobiele telefoon zal naar verluid diverse elementen van de PSP overnemen.

Volgens diverse bronnen uit Korea en Japan is Sony momenteel bezig met het omzetten van het huidige PSP-model naar een mobiele telefoon. Om een goed beeld hiervan te krijgen kan je de iPhone en iPod Touch als voorbeeld nemen, maar dan in de omgekeerde richting.

Het is echter opmerkelijk dat de mobiele telefoon bedrijf, Sony Ericsson er niet bij betrokken is. Het bedrijf dat in 2001 tot stand kwam, tussen Sony en het Zweedse telefoonbedrijf Ericsson, is geen onbekende op de mobiele telefoon-markt. Sony Ericsson maakt voor hun telefoons daarnaast gewoon gebruik van diverse dochtermerken van Sony, zoals Cyber-Shot en Walkman. Om die reden vonden analisten het des te opmerkelijker dat de onlangs aangekondige F305 gaming phone van Sony Ericsson, geen PlayStation-merk bevatte.

Insiders zeggen nu dat de relatie tussen Sony en Sony Ericsson bevroren is. En voegde daarnaast toe dat Sony van haar strategische fouten geleerd heeft door haar dochtermerk Walkman, af te staan aan Sony Ericsson. Er is daarnaast volgens insiders door Sony bevestigd dat ze nooit de PlayStation-merk aan Sony Ericsson zullen uitlenen.

Het is momenteel nog maar gissen naar de betrouwbaarheid van dit gerucht, maar als het gerucht blijkt te kloppen, kunnen we de PlayStation Phone waarschijnlijk met de kerst van 2009 verwachten.