Abonneer je gratis op Techzine!

Larry Hryb, Xbox Live-directeur, beter bekend als Major Nelson, heeft in zijn laatste podcast gamers gerustgesteld dat ze niet persé gebruik hoeven te maken van de vernieuwde Xbox 360-dashboardinterface die tijdens de E3, vorige week in Los Angeles werd gehouden, gepresenteerd is.

Zo is hij zich ervan bewust dat de nieuwe interface veel gamers niet zal aanspreken, maar volgens hem is deze geheel omzeilbaar, mochten zij hiervoor kiezen. De vier ‘blades’ zullen gewoon beschikbaar blijven en achter de Guide-button op de Xbox-controller.

De blades zullen dus beschikbaar blijven en direct oproepbaar vanuit welke game je ook speelt. Ook hoeven gamers niet bang te zijn dat ze verplicht de nieuwe avaters hoeven te gebruiken. Volgens Major Nelson zullen de gamerpictures gewoon blijven bestaan, net zoals de thema’s in de huidige dashboard-versie.

Toch zullen de avaters wel extra’s gaan bieden. Zo heeft Hryb met Todd Howard van Bethesda Games gesproken over de implementatie van avaters in de nieuwe Fallout 3-game. Zo denken ze aan speciale downloadbare outfits die ook in Fallout 3 te zien zijn. Of hiervoor betaald moet worden is op dit moment nog niet duidelijk.