Abonneer je gratis op Techzine!

Navigatiegigant TomTom gaat verder samenwerken met Ilse Media, uitgever van onder andere Startpagina. Beide bedrijven hebben aangekondigd dat Ilse Media gebruik gaat maken van de HD Traffic-informatie als verkeersinformatiebron voor bezoekers van Startpagina.nl.

Met behulp van HD Traffic worden klanten van TomTom voorzien van de meest accurate verkeersinformatie en is sinds november 2007 beschikbaar op diverse TomTom-systemen in Nederland. Met behulp van HD Traffic kunnen derde partijen, zoals Ilse Media, snel toegang bieden tot de meest complete verkeersinformatie.

"Het gebruik van HD Traffic informatie door derde partijen is een belangrijke stap in onze strategie om de leidende aanbieder van verkeersinformatie te worden", zegt Harold Goddijn, Chief Executive Officer TomTom. "We zijn verheugd om samen met ilse media nog meer mensen in Nederland de beste verkeersinformatie te bieden, zodat ze de juiste route door onze erg drukke wegen kunnen vinden."

Joris van Heukelom, Chief Executive Officer van Ilse Media voegt hieraan toe: "Startpagina.nl is al jaren succesvol in het zo snel mogelijk leveren van de juiste informatie aan de juiste mensen. Dit geldt ook voor verkeersinformatie. Met TomTom hebben wij de beste partner gevonden om deze dienst te introduceren. Startpagina.nl gebruikers zijn nu slechts één klik verwijderd van alle verkeersinformatie die ze nodig hebben."

Verkeersgebruikers raadplegen de verkeersinformatie zowel voor (32 procent) als tijdens hun reis (49 procent). Hulpmiddelen zijn onder andere radio, televisie, verkeersborden, per sms en nu ook steeds vaker via het internet.