Binnenkort zijn Amsterdam en Rotterdam ook te bezichtigen in Google’s nieuwe dienst genaamd Street View. Camera-auto’s van Google zijn namelijk gesignaleerd in deze steden.

De camera-auto wordt gebruikt om alle straten en gebouwen in beeld te brengen. Amsterdam en Rotterdam zijn de eerste Nederlandse steden die op de foto gezet worden. Amerika, Frankrijk, Italië Japan en Australië gingen Nederland al voor. Ook Britse steden zullen binnenkort te bezichtigen zijn.

Google’s Street View heeft al voor veel ophef gezorgd. Zo heeft een Amerikaans stel Google aangeklaagd omdat hun huis en oprit op het internet te vinden zijn. Ook in het Verenigd Koninkrijk zijn groeperingen die zich tegen Google keren.

Om de schending van privacy in Nederland te voorkomen zullen de beelden eerst goedgekeurd moeten worden door toezichthouders. Ook het College Bescherming Persoonsgegevens (CBP) zit er met de neus bovenop. "Het bedrijf kiest hier voor een andere benadering dan in de Verenigde Staten. Zelf zijn ze al actief in die zin dat ze kentekens onherkenbaar in beeld brengen en zo ook met de gezichten van mensen op de foto’"aldus een woordvoerder.