Abonneer je gratis op Techzine!

De Linux Foundation heeft zondag bekend gemaakt dat Canonical, het bedrijf achter de populaire Linux-distributie Ubuntu, is toegetreden als lid van de organisatie. De Linux Foundation is een niet-commerciële organisatie die zich inzet voor de belangen van Linux in het algemeen.

Leden van de Ubuntu-community doen al langer mee met verschillende werkgroepen van de Linux Foundation, waaronder de Linux Standard Base-, Desktop Architects- en Driver Backporting-groepen. Deze leden vertegenwoordigen de belangen van de Ubuntu-community bij de Linux Foundation. Met de toetreding van Canonical worden de belangen van Ubuntu nu op zowel community als commercieel vlak vertegenwoordigd.

"De Linux Foundation neemt een belangrijke niet-commerciële functie in. We hebben de waarde van de Linux Foundation altijd ingezien en we zijn nu zeer tevreden om een officieel lid te zijn en hun activiteiten te ondersteunen. We kijken er naar uit om samen de mars van Linux in alle aspecten van de IT voort te zetten", aldus Matt Zimmerman, Ubuntu program manager en CTO bij Canonical.

Jim Zemlin, executive director van de Linux Foundation laat weten een belangrijk nieuw lid in Canonical te zien. "Matt en zijn team hebben een opwindende Linux-distributie gemaakt die verrassend snel over de wereld is verspreid. Ze zetten zich al jaren in voor cross-industrie- en cross-communitysamenwerkingen. We zijn enorm tevreden om nog nauwer met Canonical samen te kunnen werken om Linux naar de volgende trede te doen groeien", aldus Jim Zemlin.