David Perry, baas van gamesbedrijf Acclaim, heeft gezegd dat Sony niet in staat is om fatsoenlijke winst te maken op de PlayStation 3 omdat de spelcomputer met verlies verkocht wordt.

Tijdens zijn keynotepresentatie op de Leipzig Games Convention 2008 claimde de uitgesproken gamesontwikkelaar dat Sony met de PlayStation 3 meer geld heeft verloren dan de PlayStation 2 in zijn vijf optimale verkoopjaren heeft opgebracht.

"Vanwege de kosten van het maken van de PlayStation 3 en omdat Sony de spelcomputer verkoopt met een verlies, heeft Sony geen kans meer om winst te maken op de PS3, ook omdat het meer geld heeft verloren dan de PlayStation 2 tijdens zijn piekjaren heeft opgebracht. Het gaat niet opnieuw voor Sony gebeuren," verklaarde Perry.

"Als ze de PlayStation 4 uitbrengen met een nog hogere prijs en de prijs van games nog eens verhogen met tien dollar, is dat niet goed," voegde hij toe. Perry stelde dan ook voor dat het plan van Sony om de PlayStation 3 tien levensjaren mee te geven van belang is om kosten terug te drukken op de lange termijn.

"Dit dwingt Sony om de PlayStation 3 langer mee te laten gaan en ze zijn ook in de positie om dat mogelijk te maken," vertelde hij. Recentelijk verscheen er nog een bericht dat de opvolger van de PlayStation 3 mogelijk al in 2011 of 2012 voor de deur staat.