Abonneer je gratis op Techzine!

Uit onderzoek is gebleken dat bijna dan de helft van de Britten lijdt aan een nieuwe aandoening: discomgoogolation. Mensen die deze aandoening hebben kampen met stress en angstaanvallen wanneer ze niet meer op het internet kunnen.

Uit het onderzoek blijkt dat 44 procent van de Britten kampt met de aandoening, terwijl 27 procent aangeeft dat ze gestresseerder zijn als ze niet online kunnen. "Met de komst van internet zijn we in een tijdperk terecht gekomen van instant antwoorden", zegt psycholoog David Lewis.

"Er is echt een massa aan informatie voorhanden die je slechts met 1 muisklik kunt opvragen. Steeds meer mensen zijn verslaafd aan het internet. Wanneer ze niet online kunnen zijn, raken ze in paniek. Ik was verrast toen ik zag hoe gestresst de hersenen van deze mensen raken en hoe hun bloeddruk stijgt wanneer ze niet op het internet kunnen", aldus Lewis.

Uit het onderzoek blijkt ook dat 76 procent van de Britten zich geen leven zonder internet kan voorstellen, meer dan de helft van hen is één tot vier uur per dag online. Ongeveer één vijfde van eerder aangehaalde 76 procent geeft toe dat ze wekelijks meer tijd op het web spenderen dan met hun gezin.