2min

Tags in dit artikel

, , , ,

ASUS komt met een vernieuwd product op de markt en dit product bevindt zich in het assortiment van de grafische kaarten. Het gaat om de GeForce 9800GTX+ Dark Knight die onder de productnaam EN9800GTX+ DK/HTDI/512M wordt verkocht.

De GeForce 9800GTX+ Dark Knight zal gebruikmaken van een andere koeler dan de koeler die standaard met de normale versie van de GeForce 9800GTX+ meegeleverd wordt. Het betreft een dual-slot koeler en de heatsink van deze koeler wordt in contact gebracht met de grafische kaart door middel van vier heatpipes. Op de heatsink is een fan geplaatst om ervoor te zorgen dat de temperaturen van de heatsink niet te hoog oplopen.

Waar de naam Dark Knight vandaan komt is voor een aantal mensen niet duidelijk, want op de grafische kaart is niets terug te zien van een "donkere ridder". Men vermoed dat deze naam gekozen is voor de marketing van het product. Een aantal mensen kunnen namelijk gevoelig voor dergelijke namen zijn.

De grafische kaart maakt gebruik van een blauwe PCB die non-reference is. De kloksnelheid van de core doet zijn werk op 738MHz en de Shaders worden berekend op een snelheid van 1836MHz. Tenslotte beschikt de GeForce 9800GTX+ over 512MB GDDR3-geheugen dat draait op 2200MHz. Dit betekent dat, buiten de koeler en de PCB om, de kaart niets anders is dan andere versies.

Bij aanschaf van de kaart levert ASUS ook een lederen muismat mee. Over een eventuele lanceringsdatum en prijs is op het moment van schrijven nog niets officieel bekend.

ASUS EN9800GTX+ DK/HTDI/512M