Abonneer je gratis op Techzine!

Nokia heeft Trolltech, het bedrijf achter de Qt-grafische toolkit, welke onder andere in de KDE-desktopomgeving wordt gebruikt, hernoemd naar Qt Software. Ook Qtopia, het mobiele platform op basis van Qt, is hernoemd, namelijk naar Qt Extended.

Tegelijkertijd met de uitgave van Qt 4.4.3 en Qt Extended 4.4 heeft Nokia de naam van Trolltech veranderd. Nokia heeft eerder dit jaar Trolltech overgenomen. Trolltech is nu volledig geïntegreerd in de Nokia Devices-eenheid en heet Qt Software. Niet alleen de naam van Trolltech is veranderd, ook het logo van Qt is aangepast. Alle nieuwe uitgaven van Qt Software zijn nu ook copyrighted Nokia Corporation.

De naam van Qtopia is aangepast naar Qt Extended. Deze naam moet beter reflecteren wat Qt Extended is, namelijk een uitbreiding van Qt om voornamelijk meer mogelijkheden te bieden op het gebied van embedded-Linux. De nieuw uitgebrachte 4.4-versie heeft een nieuwe video telefoon, communicatie met instant messaging-netwerken via de Telepathy-bibliotheek, een centrale inbox voor alle berichtsoorten en een nieuwe tool voor automatische tests genaamd Qt UI Test.