1 min

Tags in dit artikel

, ,

Nokia wil het bedrijf Trolltech overnemen om haar portfolio uit te breiden. Er is 153 miljoen dollar gemoeid met de overname.

Trolltech levert onder andere ‘Qtopia’ dit is een platform om applicaties en interfaces mee te ontwikkelen. Google Earth en Skype maken onder andere gebruik van Qt, een framework om voor meerdere besturingssystemen tegelijk te ontwikkelen. Het platform draait nu alleen nog maar op Linux, Trolltech is echter bezig met ondersteuning voor Windows Mobile en Windows CE platformen. Licenties voor ‘Qtopia’ worden geleverd op zowel opensource als commerciële basis.

Nokia wil graag haar portfolio uitbreiden door het bedrijf over te nemen, het bedrag dat gemoeid is met de overname komt uit op 153 miljoen dollar. De software van Trolltech moet onder andere gebruikt gaan worden in de S40 en S60 besturingssysteem die Nokia voor haar telefoons gebruikt.

Of de overname doorgaat is nog niet zeker, hoewel de raad van bestuur inmiddels akkoord is met de overname, moeten de gebruikelijke mededing-organisaties het ook nog eens zijn met de overname. Wanneer iedereen toestemming heeft gegeven voor de overname zou de deal in het tweede kwartaal van dit jaar rond moeten zijn.