Abonneer je gratis op Techzine!

Snow Leopard, de codenaam voor de aankomende 10.6-release van het Mac OS X-besturingssysteem, krijgt evenals kleine broer OS X iPhone ook de beschikking over een systeembrede auto-correctie-optie voor tekst.

Uit screenshots van de laatste build van het nieuwe besturingssysteem, die sinds begin deze week op internet circuleren, blijkt dat de TextEditor-applicatie in Mac OS X Snow Leopard drie nieuwe opties voor tekst toegevoegd heeft gekregen.

De eerste is een functionaliteit waarmee de spelling aangepast kan worden terwijl de gebruiker typt. Dit past Apple ook toe in de iPhone-software door suggesties voor woorden en woordgroepen te geven. Een tweede optie voorziet erin om ‘slimme spaties’ in te voegen terwijl een gebruiker typt.

De derde optie is het meest interessant en evenals de andere ook afkomstig van de iPhone. De derde functie wordt ‘Tekstvervanging’ genoemd en voorziet daarin dat complete woorden of woordgroepen vervangen kunnen worden door suggesties van de software.

Vermoedelijk wil Apple de functionaliteit van TextEditor uitbreiden naar alle standaardprogramma’s van het besturingssysteem en mogelijk zelfs toegankelijk maken voor nieuwe programma’s middels een framework hiervoor.

Mac OS X 10.6 Snow Leopard, zoals de nieuwste versie volmondig gaat heten, staat gepland voor ergens volgend jaar. Apple focust zich, in tegenstelling tot Mac OS X Leopard, bij Snow Leopard minder op nieuwe functies en meer op stabiliteit, performance en innovatie.