Abonneer je gratis op Techzine!

WunderWorks, een bedrijf dat zich specialiseert in multi-user-software, heeft een gratis versie van haar TeamPlayer-software vrijgegeven. De software stelt gebruikers instaat om met meerdere mensen op een computer te werken.

Zo zijn er meerdere input-devices ondersteunt, zoals toetsenborden en muizen. Niet alleen WunderWorks heeft aan de software gewerkt, eveneens onderzoeksinstituten en universiteiten van Nederlandse komaf hebben geholpen aan de software.

CEO Árpád Gerecsey: "Wij geloven dat multi-user software de volgende grote stap is. PC’s zijn standaarduitrusting geworden in vrijwel elke samenwerkingsomgeving, maar tot nu toe kan slechts een persoon op één PC werken. Met een voor de hele groep toegankelijke PC komt digitale samenwerking echt binnen handbereik."

Gerecsey gaat verder: "Zowel bij zakelijke bijeenkomsten, educatieve activiteiten als creatieve sessies kan de TeamPlayer goed ingezet worden. Je bent niet meer afhankelijk van die ene persoon met muis en toetsenbord, maar kunt nu tegelijkertijd aan de slag in elk soort software. Zelfs het digitale schoolbord kan als invoerapparaat gebruikt worden, naast de extra muizen of tablets die je aansluit."

De Teamplayer software is vanaf nu in bèta verkrijgbaar. Het bedrijf plant om elke maand extra features te lanceren, zoals multi-user white-boarding, een Sandbox, leraar-modules en een on-line bruikbare versie.