min

Tags in dit artikel

, , ,

Een document dat recent is verschenen laat zien dat Microsoft in november 2005 al wist dat de Xbox 360 voor krassen op de disk zouden zorgen. De onderzoekers willen Microsoft voor de rechter slepen.

"Dit is informatie waar wij als team, het optical disc drive team, van wisten. Toen we voor het eerst het probleem ontdekten in september of oktober 2005, toen we de eerste melding kregen over disc beweging, wisten we dat dit het probleem veroorzaakte." Aldus Hiroo Umeno, Microsoft program manager.

Wanneer Microsoft het magnetisch veld zou verhogen, zou al een groot deel van het probleem opgelost zijn, maar dan zouden er problemen ontstaan met de disc tray. Een andere optie was om de leessnelheid iets te vertragen, hierbij zou de laadtijd wel wat langer zijn. Ook had Mircosoft kunnen kiezen voor het installeren van bumpers, dit zou in totaal 75 miljoen dollar kosten voor het bedrijf.

Uiteindelijk heeft Microsoft ervoor gekozen om de discs te vervangen die het bedrijf heeft uitgegeven. Ook is er een waarschuwing geplaatst dat je de Xbox niet mag bewegen zolang hij aanstaat. De meeste medewerkers van Microsoft vonden dit te weinig, maar ze hadden niet veel in te brengen. Sinds april dit jaar zijn er 55.000 klachten gekomen over de beschadigde games. Microsoft heeft zelf ook nog niet gereageerd.