Abonneer je gratis op Techzine!

DreamSpark is een initiatief van Microsoft om studenten aan gratis ontwikkel- en ontwerpsoftware te helpen en is sinds gisteren ook van start gegaan in Nederland.

Dankzij een samenwerking tussen Microsoft Nederland en SURF-diensten kunnen studenten van hogescholen en universiteiten nu gratis Microsoft-software als Expression Studio, SQL Server en Visual Studio ontvangen.

"We willen studenten aanmoedigen om creatieve en innovatieve toepassingen te ontwikkelen. Met DreamSpark hebben zij alle ontwikkel- en ontwerpsoftware tot hun beschikking om hiermee aan de slag te gaan," aldus Maarten-Jan Vermeulen van Microsoft Nederland.

Via SURFSPOT.nl kunnen studenten aan een gratis inlogcode komen. Hiermee krijgen zij toegang tot DreamSpark en kan de de Microsoft-software kosteloos binnengehaald worden. "Dit initiatief past uitstekend binnen onze doelstelling om via SURFSPOT.NL het best mogelijke aanbod van software bij onze doelgroep aan te bieden," zo weet het bedrijf.

Het initiatief is al sinds februari 2008 van start gegaan en wordt door miljoenen studenten wereldwijd gebruikt. Meer informatie kan worden gevonden op deze website.