Abonneer je gratis op Techzine!

Het Californische bedrijf OnlineNIC moet een boete betalen van 33,15 miljoen dollar, dit heeft een Amerikaanse rechter besloten. OnlineNIC had 663 domeinen geregistreerd die op Verizon leken.

OnlineNIC had 663 domeinen geregistreerd die aan Verizon gerelateerd waren. Zo waren sites als verizon-cellular.com en buyverizon.net door het bedrijf geregistreerd. Op deze domeinnamen kreeg de bezoeker alleen maar advertenties te zien. De boete van 33,15 miljoen is de hoogste boete uit de geschiedenis wanneer het om tikfout-domeinen gaat.

De rechter heeft besloten dat OnlineNIC 50.000 dollar per domeinnaam moet betalen en de domeinnamen aan Verizon moet overdragen. Tijdens de rechtspraak is OnlineNIC niet op komen dagen om zichzelf te verdedigen.

Niet alleen Verizon heeft een aanklacht tegen OnlineNIC ingediend. Ondertussen hebben Microsoft en Yahoo ook een aanklacht ingediend. Zo zijn er 97 domeinen geregistreerd die te maken hebben met bijvoorbeeld Halo, Windows en Encarta. Bij Yahoo zijn er meer dan 500 domeinen geregistreerd, zoals yahoozone.com, yahooyahooligans.com en denverwifesexyahoo.com.