Abonneer je gratis op Techzine!

NVIDIA heeft een nieuwe grafische kaart aangekondigd die zich richt op small form factor-workstations, kortweg sff-workstations genoemd. Het betreft de Quadro NVS 420 en zoals de naam al doet vermoeden gaat deze kaart toegevoegd worden aan het Quadro-assortiment van het bedrijf.

De grafische kaart heeft de mogelijkheid om vier schermen aan te sturen. Hier zit echter wel een maximale resolutie aan verbonden en deze bedraagt 2560 pixels bij 1600 pixels.

Wanneer de technische specificaties onder de loep worden genomen dan wordt duidelijk dat de Quadro NVS 420 beschikt over twee GPU’s. Één GPU heeft de beschikking over acht processing cores, waardoor het totale aantal processing cores zestien zal bedragen. De memory interface van de grafische kaart bedraagt twee maal 64-bit. De memory bandwidth zou volgens de gegevens 11,2GB/s bedragen. Deze laatstgenoemde memory bandwith is echter wel voor één GPU. Het energieverbruik van de grafische kaart in combinatie met deze onderdelen wordt geschat op zo’n 40W.

De Quadro NVS 420 beschikt verder over ondersteuning voor DirectX 10, Shader Model 4.0, OpenGL 2.1 en CUDA. De uitgang waarover de kaart beschikt betreft VHDCI en tenslotte kan het product over vier Dual-Link DVI-uitgangen beschikken wanneer er een verloopstekker wordt gebruikt.

Men verwacht dat de kaart volgende maand verkrijgbaar zal zijn voor de consument. Volgens bronnen bedraagt de adviesprijs zo’n 499 dollar in Amerika.