Abonneer je gratis op Techzine!

De grootste chipproducent van de wereld, Intel, heeft laten weten dat men binnenkort afscheid gaat nemen van Craig Barret. Craig Barret doet op dit moment dienst als voorzitter bij het bedrijf, maar hij heeft ook andere functies in de loop van de jaren op zich genomen binnen de onderneming.

Craig Barret is op dit moment 69 jaar oud en op deze leeftijd wordt het voor hem nu tijd om met pensioen te gaan. Volgens Intel zou Craig Barret af gaan treden in mei. De voorzitter van Intel is lang in dienst geweest bij het bedrijf. Ruim 35 jaar lang is hij actief bezig geweest voor Intel en volgens verscheidene mensen wordt hij gezien als de motor achter Intel.

Craig Barret kwam bij Intel in dienst als technology development manager en naarmate de jaren vorderden wist hij hogere functies binnen de onderneming te bemachtigen. Zo was Barret van 1998 tot 2005 actief als CEO van Intel. In mei 2005 is hij hier echter mee gestopt en toen werden de functies die hij had overgenomen door Paul Otellini. Sinds 2006 heeft hij zich vooral beziggehouden met verscheidene internationale en Amerikaanse organisaties. In deze organisaties maakt hij op dit moment vooral zijn ideeën bekend omtrent het investeren in onderwijs en innovatie.

In een interview met De Tijd, dat plaatsvond in 2006, liet hij het volgende weten: "Wat ik het meest mis sinds mijn pensioen, is mijn pensioen. Ik hou me niet langer bezig met de dagelijkse leiding van Intel, maar blijf verantwoordelijk voor de langetermijnstrategie. Voor de rest praat ik met zoveel mogelijk mensen, zoals nu met u, met over de noodzaak van investeren in onderwijs en innovatie."