Abonneer je gratis op Techzine!

Hudson Entertainment, het Japanse bedrijf dat de ontwikkelaar is van onder andere de Bomberman-serie, is door een landgenoot bedreigd.

Een Japanner heeft ongeveer tien dreigbrieven gestuurd naar het bedrijf waarin verschillende bedreigingen vermeld staan. De persoon gaat met de naam Takao Ike door het leven en deze persoon is op het moment van schrijven 29 jaar oud.

Volgens Takao Ike is er een reden voor de dreigbrieven. Hij zou het namelijk niet eens zijn met het beleid dat gevoerd wordt bij Hudson Entertainment en hij probeert daar op zijn eigen manier drastisch verandering in te brengen door in brieven radicale ideeën te uiten. Zo werd er door hem een brief gestuurd waarin vermeld stond dat hij alle mensen ging doden die aanwezig waren in het pand van Hudson Entertainment. In een andere brief vroeg de 29-jarige Takao Ike om een geldsom van Hudson Entertainment.

De man is gearresteerd door de politie uit Japan en tijdens een verhoor heeft Takao Ike zijn schuldbekentenis afgegeven aan de ambtenaren. Zijn schuldbekentenis luidde: "Ik deed dit, omdat ik meerdere malen heb aangegeven dat ik niet tevreden ben met hun games. Maar vervolgens verbeterde het nog steeds niet!”, aldus Takao Ike over zijn acties.