Abonneer je gratis op Techzine!

Google blijft maar functies toevoegen aan zijn Gmail-maildienst. Laatste nieuwe feature is de mogelijkheid om tegelijkertijd meerdere inboxen weer te geven.

Gmail werkt in tegenstelling tot veel andere mail-clients niet met mappen, maar met labels. Door mails vervolgens te archiveren verdwijnen ze uit de inbox en zijn ze terug te vinden onder het desbetreffende label. Met filters is het mogelijk om het toekennen van een filter en het archiveren automatisch te doen, zodat je inbox netjes opgeruimd blijft.

Octavian "Vivi" Costache, een softwareontwikkelaar bij Google, is ook een fervent gebruiker van filters en labels, maar stoorde zich eraan dat hij niet alle nieuwe mails tegelijkertijd kon zien, maar steeds alle labels apart moest aanklikken. Gelukkig voor hem mogen alle Google-medewerkers twintig procent van hun werktijd gebruiken om dingen te ontwikkelen die ze zelf leuk of handig vinden en daarom ontwikkelde Costache een functie voor Gmail waarbij je meerdere inboxen, of eigenlijk labels, tegelijkertijd kunt zien.


De nieuwe functie is nog niet standaard in Gmail geïmplementeerd, maar beschikbaar via de Labs-instellingen in Gmail. Op het moment van schrijven is nog niet mogelijk om de meerdere inboxen in te stellen op een Nederlands Gmail-account. Als de optie wel beschikbaar komt, kun je als Gmail-gebruiker aangeven welke labels er weergegeven moeten worden en hoeveel items er van elk label getoond moeten worden.