Abonneer je gratis op Techzine!

Tijdens het Mobile World Congress dat vorige week heeft plaatsgevonden in Barcelona heeft Samsung een nieuwe touchscreentelefoon laten zien. De telefoon in kwestie is de S5600 en deze zou volgens verscheidene mensen de concurrent worden van de LG KP500 (Cookie).

Volgens bronnen moet de telefoon "betaalbaar" gaan worden en moet het een model zijn waar beginners mee uit de voeten kunnen. De LG KP500 is in principe met hetzelfde doel op de markt gekomen en daarom wordt de S5600 als een directe concurrent van de LG KP500 gezien.

Over de technische specificaties is op het moment van schrijven zo goed als niets bekend. Er zijn echter wel een aantal dingen af te leiden uit vrijgegeven afbeeldingen. Zo ziet het er naar uit dat de S5600 de UI gebruikt van de Samsung TouchWiz. Windows Mobile 6.1 draait echter niet als besturingssysteem op de S5600 van Samsung. Tot dusver blijft het grotendeels bij foto’s die vrijgegeven zijn.

Over een officiële lanceringsdatum is door Samsung nog niet gesproken. Men verwacht wel dat Samsung er niet al te lang over zal doen om de telefoon op de markt af te gaan zetten.