Abonneer je gratis op Techzine!

Het is de bedoeling dat de mobiele GPU’s van AMD uit de HD 4xxx-serie op de CeBIT in Hannover officieel worden getoond aan het grote publiek, maar één van de mobiele GPU’s is al gespot in een laptop van Dell, de Studio 15. De Studio 15 kan namelijk uitgebreid worden met deze mobiele GPU.

De Radeon Mobility HD 4570 is vervaardigd uit de RV710-core die gebaseerd is op een procedé van 55nm. Deze RV710-core heeft in totaal 80 stream processors aan boord en het aantal texture memory units waarover de GPU beschikt bedraagt acht. Van het aantal raster operation units, kortweg ROP’s genoemd, zijn er vier te vinden in de Radeon Mobility HD 4570.

Het geheugen dat op de kaart aanwezig is betreft GDDR3-geheugen, maar er kan ook voor een optie gekozen worden waardoor de grafische kaart ook DDR2-geheugen gebruikt dat in het systeem aanwezig is. De Radeon Mobility HD 4570 zal geleverd worden in twee verschillende varianten wat betreft het geheugen. Zo is het de bedoeling dat er een variant met 256MB op de markt komt en dat er een variant met 512MB aan geheugen zal verschijnen. De geheugenbus die geïmplementeerd is op het product beschikt over 64-bit aan bandbreedte.

Volgens bronnen zou de TDP van de mobiele GPU zijn vastgesteld op 13W en op het gebied van prestaties zou de Radeon Mobility HD 4570 ongeveer twintig tot 30 procent sneller zijn dan de GeForce G110M.