min

Tags in dit artikel

, ,

Dell, de Amerikaanse computerfabrikant, heeft onlangs een nieuwe multimedia-desktop gelanceerd. De productnaam van het systeem betreft Studio XPS 435.

Het systeem is momenteel in drie verschillende varianten verkrijgbaar. Het goedkoopste model kost op het moment van schrijven 1099 dollar en het duurste model verwisselt van eigenaar voor een bedrag van 1549 dollar. Echter kan er bij deze modellen nog weer gekozen worden voor extra opties en verbeterde hardware waardoor de prijs in dat geval toeneemt.

Het moederbord van de Studio XPS 435 is gebaseerd op de X58-chipset die door Intel ontwikkeld is. Aangezien er een X58-chipset wordt gebruikt is het vanzelfsprekend dat er ook een Core i7-processor aanwezig is. Dell heeft hier gekozen voor de Core i7 920. Deze processor is actief op een kloksnelheid van 2,66GHz en heeft 8 MB L2-cache aan boord.

Het systeem van Dell kan uitgerust worden met maximaal 24 GB DDR3-geheugen dat actief is op een kloksnelheid van 1066MHz. De opslagcapaciteit van het systeem kan in totaal 4,5 TB bedragen. Het grafische werk in het goedkoopste model wordt verricht door een ATI Radeon HD 3650 256 MB, maar Dell geeft de consument de mogelijkheid om een ATI Radeon HD 4870 met 1 GB GDDR5-geheugen in het systeem te plaatsen. Een dvd-speler is standaard aanwezig in het systeem, maar een dvd-brander en Blu-ray behoren ook tot de mogelijkheden.

Op dit moment is het systeem in de Verenigde Staten al verkrijgbaar en men verwacht dat het systeem binnenkort ook te koop zal zijn in Europa. Meer informatie over de Dell Studio XPS 435 kan op deze pagina gevonden worden.