1 min

Tags in dit artikel

, , ,

OCZ heeft onlangs een nieuwe serie SSD’s aangekondigd met een groote van 2,5 inch. De SSD’s in kwestie gaan met de naam Vertex EX door het leven. De Vertex EX-serie is met name gericht op omgevingen waarin servers gebruikt worden.

De serie zal bij de lancering van de SSD’s twee verschillende varianten bevatten. Het verschil tussen deze twee varianten zit hem in de opslagcapaciteit van de SSD. Er zullen namelijk exemplaren op de markt komen met zowel 60 als 120 GB aan boord. De SSD’s maken gebruik van SLC NAND Flash-geheugen.

Volgens OCZ is de Vertex EX 120 GB in staat om lees- en schrijfsnelheden te behalen van respectievelijk 260 MB/s en 210 MB/s. De 60 GB-variant zou volgens bronnen iets slomer zijn in de schrijfsnelheid en haalt respectievelijk snelheden van 260 MB/s en 200 MB/s. De sequentiële schrijfsnelheid van de SSD’s bedraagt zo’n 100 MB/s.

Verder beschikken de SSD’s uit de Vertex-serie van OCZ over 64 MB onboard cache, een SATA II-interface en een MTBF van 1,5 miljoen uur.

De SSD’s zijn uitgerust met een garantie van twee jaar. Over de adviesprijs is nog niets bekend, maar aangezien het hier om SLC NAND Flash-geheugen gaat zal de prijs wel een stuk hoger komen te liggen dan de prijzen van de originele Vertex-serie.