Abonneer je gratis op Techzine!

Nederlanders en de penaltystip: het zullen nooit goede vrienden worden. Belgen en goed voetbal helaas ook niet. Kwestie van de gadget roundup deze week in te zetten met wat themagerichte zelfspot, want deze week duiken we helemaal in de wereld van het voetbal. We beginnen met een trainingsveld voor je vis, gaan verder met voetballenzen en besluiten deze week met enkele robotjes. Veel leesplezier!

Fishaldinho

Een vis is voor mensen vaak gewoon een nutteloze aanvulling in huis, maar wie er de tijd en zin voor heeft kan nu verder met zijn levende fishstick aan de slag. Dankzij een speciale kit kun je je vis allerlei trucjes leren, waaronder het zwemmen door hoepels. Je valt al in slaap? Wacht even, want het trucje waarmee je de vis aan het voetballen kunt krijgen, is wel heel leuk. In de set zitten de nodige instructies en handige hulpmiddeltjes waarmee je je vis uiteindelijk zal kunnen omtoveren tot Fishaldinho, al denk ik dat daar heel veel tijd en geduld in zal kruipen. Wie dat toch zou willen proberen, kan hier een setje halen voor 30 dollar.

Lenzen voor op het plein

Ook voetballers (en andere sporters) kunnen last hebben van slechte ogen en aangezien je na een partijtje voetbal geen stukjes plastic of glas uit je ogen wilt peuteren, zijn die mensen aangewezen op lenzen. Nike en Bausch & Lomb hebben daarom speciale lenzen voor sporters ontwikkeld: de Nike Maxsight-lenzen. Deze gekleurde lenzen bestaan in twee varianten: bruin en oranje. Terwijl die eerste bedoeld zijn voor sporten in helder zonlicht, zoals golf, worden de oranje exemplaren vooral aangeraden voor snel bewegende balsporten, zoals voetbal en tennis. Nike beweert dat deze lenzen zorgen voor een scherper zicht door bepaalde golflengten van licht te blokkeren. De lenzen bestaan in corrigerende en niet-corrigerende versies, zodat ook mensen zonder oogproblemen deze kunnen dragen. Voor meer informatie rond verkrijgbaarheid, neem hier even een kijkje.

Op zijn Japans: voetbalrobotjes

Japanners zijn altijd al erg goed geweest met robotjes, maar nu kan ook jij er mee aan de slag. Deze 360-graden draaiende robotjes worden door jou aangestuurd met een afstandsbediening en dat is zowat het belangrijkste dat over deze gadget kan gezegd worden. O ja: in het starterspack van 34 euro zitten twee robotjes en een voetbalveld, elk extra robotje kost je zo’n 16 euro. Elk team kan maximaal bestaan uit zeven robotjes, maar volgens mij staat het veld dan zo vol dat het een sumoworstelwedstrijd wordt en er van voetbal niet veel in huis zal komen…