De directeur van Nintendo Amerika heeft zijn visie gegeven op Sony en Microsoft. Zij plannen allebei om beweging te gaan registreren en deze te laten dienen als controller in een game. De directeur, Reggie Fils-Aime, noemt het ironisch dat beide bedrijven hier nu pas mee op de proppen komen.

Nintendo heeft de technologie nu ongeveer drie jaar in gebruik, zo stelt Fils-Aime. Hij maakt hiermee een duidelijke sneer naar Sony en Microsoft, die nu pas bezig zijn met deze technologie. Hij wil echter nog niet concluderen of de technologie-implantatie een succes gaat worden, hiervoor zit men nog in een te vroeg stadium.

Reggie Fils-Aime over Project Natal: "Wij zijn erg bekend met deze technologie. Persoonlijk heb ik de afgelopen jaren behoorlijk wat versies van soortgelijke technologieën gezien. Nintendo’s eerste reactie was die van ironie. Het is namelijk ironisch dat drie á vier jaar geleden de industrie van mening was dat de toekomst van gamen bij mooie graphics en meer rekenkracht lag. Maar nu wordt het door onze concurrenten duidelijk gemaakt dat de toekomst ligt bij fysiek gamen. Dat voor Nintendo de toekomst al begonnen is, maakt het extra ironsich."

De directeur in kwestie werd ook gevraagd of Nintendo werkt aan nieuwe beweging-technologieën, maar hij liet het antwoord in het midden: "Wij hebben veel nieuwe interfacemogelijkheden bedacht. Mogelijkheden die nu als normaal worden beschouwd. We hebben naar soortgelijke technologieën gekeken en zullen dat in de toekomst blijven doen. Wij kijken echter naar wat voor ervaring een technologie oplevert en niet naar hoe vernuftig het is. En dat maakt nu juist het verschil."