Abonneer je gratis op Techzine!

Apple houdt naar verluidt in september een special event in het kader van de iTunes-tak van het bedrijf. Het gerucht gaat dat het event plaats zal vinden ergens in de week van 7 tot 11 september.

Het special event in september is een jaarlijks terugkerend persmoment van Apple waar het bedrijf in het verleden nieuwe iPods introduceerde, nieuwe versies van iTunes uitbracht en ook iTunes Store-aankondigingen deed. Traditioneel sluit Apple de keynote altijd af met een optreden van een bekende artiest. Waarschijnlijk zal het evenement dit jaar ook het eerste publieke optreden van topman Steve Jobs zijn, die na een lang ziekteverlof weer terug op zijn post is.

Verschillende topmensen binnen de muziekindustrie zouden door Apple op de hoogte gesteld zijn van het aankomende special event in de eerste twee weken van september, hoewel een specifieke datum nog niet genoemd zou zijn. Eerdere jaren vond het evenement altijd plaats in de eerste twee weken van september, dat is vermoedelijk ook nu het geval.

Mogelijke aankondigingen van Apple zijn het nieuwe ‘Cocktail’-format, een idee van Apple om naast een volledig album, ook cd-hoesjes, albumcovers en andere interactieve toeters en bellen aan te bieden. Daarnaast gaat er ook het gerucht dat de geruchtmakende Apple tablet geïntroduceerd zal worden, al stellen verschillende bronnen dat dat pas begin 2010 zal gebeuren.

Wel wordt een introductie van nieuwe iPods verwacht. Hierbij zou het gaan om een nieuwe iPod touch en een nieuwe iPod nano die voor het eerst uitgerust zal zijn met een camera. Mogelijk lanceert Apple ook iTunes 9 tijdens het evenement. Eerder berichtten wij al dat iTunes 9 naar verluidt ondersteuning voor Blu-ray krijgt, de mogelijkheid om iPhone-applicaties visueel te ordenen en integratie met sociale media.