Abonneer je gratis op Techzine!

Apple lanceerde dinsdag een compleet opnieuw vormgegeven muis met een nieuwe naam: Magic Mouse. De term Magic is ontleend aan het feit dat de muis volledig multitouch is, zonder balletje, scrollwieltje of andere knoppen.

De Magic Mouse maakt gebruik van de reeds bestaande multi-touchtechnologie die Apple achtereenvolgens voor de iPhone, iPod touch, MacBook Pro en MacBook introduceerde. Het is volgens Apple de eerste muis die gebruikmaakt van multi-touch. Waar de oude Mighty Mouse nog geleverd werd in een bedrade- en draadloze variant is de Magic Mouse er alleen in een draadloze variant.

Het oppervlak van de Magic Mouse bestaat uit één geheel en is volledig aanraakgevoelig. Er kan geklikt, geveegd en met meer vingers tegelijk geschoven worden. Door toepassing van multi-touch kunnen nu ook middels de muis allerlei ‘gestures’ uitgevoerd worden die bijvoorbeeld Exposé of Spaces activeren of zorgen voor de bekende twee-vinger swipe om onder meer te scrollen.

Voor de beweging van de muisaanwijzer maakt de Magic Mouse gebruik van de bekende lasertracking-technologie die gevoeliger is en beter reageert dan de traditionele optische technologie. Hierdoor is de muis dan ook te gebruiken op vrijwel elke ondergrond, zonder de noodzaak van een mousepad.

De Magic Mouse is verkrijgbaar in een draadloze Bluetooth-variant. De muis is aan de onderzijde voorzien van een aan- en uitschakelaar en zorgt ook ingeschakeld automatisch voor het juiste energiebeheer. De Magic Mouse is vanaf eind oktober verkrijgbaar voor 69 euro.